Over SonS4x4

SonS4x4 een garage voor liefhebbers, door liefhebbers.

SonS4x4 is een garagebedrijf dat gespecialiseerd is in Land Rovers. Wij verzorgen zowel het onderhoud en reparaties als ook het opbouwen van expeditie voertuigen voor bijvoorbeeld verre reizen en avonturen. Daarbij voeren wij regelmatig custom restauratieprojecten uit waarbij geheel nieuwe auto's naar wens worden opgebouwd. Deze vallen tegenwoordig onder ons compartiment SonS Classic.

De passie voor deze auto's begon allemaal op de oprit van onze ouders en wel toen onze moeder een andere Land Rover nodig had. Voor een moeder met 4 kinderen moest het een auto zijn die vies kon worden en waar makkelijk een fiets achterin kon plus de wekelijkse boodschappen. De keuze was snel gemaakt: een Discovery 200tdi genaamd 'Annabel’. Na een aantal weken waren we gewend aan het model van deze auto en raakten alle gezinsleden enthousiast over het merk Land Rover.

En het bleef niet alleen bij een Discovery; al snel kwam er een 109 ex-leger bij voor het terreinrijden. Dit was ook mogelijk met de Annabel, maar omdat onze moeder hiervoor te zuinig was op haar auto, was het terrein alleen open voor de 109. Na een korte periode werd ook de auto van onze vader ingeruild voor een Discovery genaamd ‘The V8’. Hierna wilden we nog een andere Land Rover aanschaffen en dat kon, want de oudste zoon werd zeventien, dus daar kwam een nieuw project om de hoek kijken. We schaften voor hem de ‘Light Weight’ aan, een Land Rover die in de loop der jaren een echt restauratie project is geworden.

Natuurlijk waren er ook nog drie andere zonen die allemaal met het Land Rover virus besmet werden. De jongste twee waren 8 en 11 en vonden alles prachtig maar de een na oudste zoon, Koen, nam de hobby wat serieuzer en deed alle kleine reparaties.

Dit allemaal leidde tot een echt familie Land Rovers virus waardoor er vanaf 2000 tot heden meer dan 30 Land Rovers in ons bezit zijn geweest. Vele hiervan waren hobby projecten en andere waren handels objecten.

Koen kreeg door zijn passie voor Land Rovers steeds meer kennis. In 2012 had hij genoeg kennis opgedaan om de oprit bij zijn ouders achter zich te laten en het bedrijf SonS 4x4 op te richten.

“Vroeger wilde ik altijd fietsenmaker worden, nu Land Rover monteur!”

De naam SonS 4x4 heeft meerdere betekenissen, SonS staat voor de zonen die een passie voor Land Rovers delen en voor Son en Breugel, waar we zijn gestart met dit bedrijf. 4x4 is een verwijzing naar de 4 broers waarmee het allemaal begon.

Wij zijn een klein, familiair bedrijf waar de passie voor het vak hoog in het vaandel staat. Kleine bedrijven hebben grote dromen en het is dan ook onze wens om de komende jaren nog verder te groeien en om uiteindelijk dè grote regionale specialist in Land Rovers te worden.

Wij vinden een persoonlijke aanpak gecombineerd met een gemoedelijke sfeer in onze service erg belangrijk en zien klanten dan ook graag naar ons terug komen voor onderhoud- en reparatiewerkzaamheden.

Het meest trots zijn wij op de groei die ons bedrijf de afgelopen jaren heeft mogen doormaken. Er rijden al heel wat mooie Land Rover exemplaren rond die door ons zijn gebouwd. Wij worden er gelukkig van om onze klanten te zien stralen in deze custom voertuigen.

 

Directeur / hoofdmonteur:

  • Koen van Hapert

       Financiële administratie:

      • Evelien van Hapert-Corbijn