« Nieuw chassis voor de jubilaris»

Gepubliceerd op 14-02-2022

Herkent u deze nog? Een tijd geleden kwam deze Defender 90 special en limited edition van Land Rovers 50e verjaardag in 1998 bij ons voor onderhoud. Inmiddels is het zo ver dat deze 24 jaar oude Land Rover toe is aan een nieuw chassis.

Om dit alles netjes te regelen is als eerste een vooronderzoek door de RDW nodig.
rdw.nl: “Tijdens het onderzoek gaat de medewerker kenmerken vastleggen die bij de restauratiewerkzaamheden verloren (kunnen) gaan. Dit doet de medewerker door foto’s te maken en door belangrijke onderdelen te labelen. Hierdoor is de identiteit van de hoofdonderdelen na de restauratie van uw voertuig beter vast te stellen.”

Dit onderzoek is dus erg belangrijk voordat u het chassis van uw Land Rover gaat vervangen. Deze jubileum Defender heeft inmiddels zo’n vooronderzoek gehad en maken wij nu klaar voor een nieuw Marsland chassis.

Het is belangrijk dat u oplet waar u het chassis vandaan haalt, zeker als het om een nieuw chassis. De RDW zegt  hierover dat het moet gaan over:
rdw.nl: "een nieuw, door de oorspronkelijke voertuigfabrikant vervaardigd vervangend frame, chassisraam, semi-dragende bodemplaat of carrosserie, dan wel een volgens de oorspronkelijke fabrieks-specificaties door derden vervaardigd exemplaar, als een origineel exemplaar niet meer wordt gemaakt en niet meer verkrijgbaar is”

Marsland chassis’ mag zo een vervaardigd vervangend chassis produceren en zal dus geen problemen opleveren tijdens het omzetten van het chassisnummer.

Verdere toelichting over de verkregen informatie van rdw.nl voor dit bericht is te lezen via onderstaande links:
https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto/wijzigen-of-restaureren/restauratie-van-of-ingrijpende-reparaties-aan-een-voertuig
https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto/wijzigen-of-restaureren/identificatieproblemen-bij-gerestaureerde-voertuigen

20220211-DSC-4631-1644587166.jpg